Jeugdraad Waregem Logo

De jeugdraad...
Wie zijn wij?

De jeugdraad is de officiële adviesraad voor de Waregemse gemeenteraad over alle domeinen die kinderen, jongeren en hun organisaties aanbelangen.

De Jeugdraad

Wij zorgen ervoor dat de stem van kinderen en jongeren tot bij beleidsmakers reikt en verdedigen de belangen van jeugdwerkorganisaties in en rond Waregem.

We komen maandelijks samen met jongeren uit verschillende Waregemse jeugdverenigingen. Maar ook vertegenwoordigers van scholen en jongeren die onafhankelijk de jeugd willen vertegenwoordigen, zijn welkom.

Het dagelijks bestuur

Onze  jeugdraad heeft een dagelijks bestuur. Dit bestuur zorgt dat achter de schermen alles wordt opgevolgd en helpt de knopen doorhakken.

 

Het dagelijks bestuur maakt geen grote beslissingen. Zij kunnen enkel zaken voorleggen - zoals iedereen dat kan - die dan door de volledige jeugdraad op een algemene vergadering gesteund moeten worden.

 

De jeugdraad heeft ook een voorzitter. De voorzitter van de jeugdraad heeft de meest centrale taak: leiding geven aan het bestuur en – samen met anderen – leiding geven aan het samenwerkingsproces. Hoewel hij of zij formeel gezien niet de baas is, is een voorzitter wel verantwoordelijk voor de algehele gang van zaken

De algemene vergadering

Op de algemene vergadering komt de volledige jeugdraad samen. Deze bestaat voornamelijk uit enkele vertegenwoordigers van jeugdverenigingen met een affiliatie met Waregem, maar iedereen kan zich aansluiten bij interesse.

 

Bij de maandelijkse samenkomst wordt er stedelijk nieuws met betrekking tot de jeugd medegedeeld. De aanwezigen kunnen ook hun opmerkingen geven of zelf de jeugddienst (of héél soms de schepen van jeugd) aanspreken.

 

Ook worden hier de adviezen voor de gemeenteraad goed- of afgekeurd of bijgewerkt. Het opstellen gebeurt door het bestuur.

Wat doen wij zoal?

NACHT VAN DE JEUGD

De vrijdagnacht van de "Dag van de jeugdbeweging" organiseert de jeugdraad jaarlijks de "Nacht van de jeugdbeweging". Deze fuif is voor iedereen, en zelfs gratis voor iedereen in een jeugdvereniging uniform.

DAG VAN DE JEUGD

Deze dag die jaarlijks ongeveer een 1000-tal kinderen en jongeren samenbrengt, vindt traditioneel plaats de zondag tijdens hetzelfde weekend van de "Dag van de jeugdbeweging" die de vrijdag doorgaat.

100 Dagen

De avond voor de jongeren van het 6de middelbaar hun 100 dagen vieren, organiseren wij een rave om dit voor hen op een veilige en plezante manier in te zetten. 

Het dagelijks bestuur

Hannes Declercq

Voorzitter

Dag van de Jeugd

Simon Desmet

Sociale media

Dag van de jeugd

100 dagen

Anouk Desloovere

 

Kamiel Tomme

Financieel

Nieuwsbrief

Website

Lucas Desloovere

Nacht van de Jeugd

Nieuwsbrief 

Website

Alicia De Waele

Nacht van de Jeugd

Dag van de Jeugd

Financieel

De Jeugddienst

De jeugddienst is de stadsdienst die instaat voor alles wat met de Waregemse jeugd te maken heeft. Zij vallen onder het stadsbestuur en werken dus ook in loondienst van stad Waregem.

Wij zijn dus niet dezelfde mensen, maar werken wel vaak samen met hen om het Waregemse jeugdwerk te ondersteunen.

 

Je kan bij hen terecht voor zaken gaande van je subsidieaanvraag tot uitleenmateriaal.

 

Contactinformatie

Gemeenteplein 2,
8790 Waregem

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief en wees up-to-date met alles wat jeugdig is in Waregem!

Volg ons op: