Jeugdraad Waregem Logo

Organiseren
Hoe begin ik eraan?

Iets organiseren heeft heel wat voeten in de aarde. Hier vind je alvast enkele tips en tricks en dingen waar je in Waregem op moet letten.

Herbruikbare bekers

Hoeveelheid

Groenevent

Voor een ‘snel’ evenement met hoog drankverbruik waarbij bezoekers gemiddeld 3,5 consumpties consumeren (bv. festival of fuif), voorziet men best minstens 1,5 bekers per verwachte bezoeker als op het terrein afgewassen wordt. Als er geen afwas tijdens het evenement mogelijk is (dus als de afwas integraal na het evenement gebeurt), dan is het veilig om 5 bekers te voorzien per verwachte bezoeker per dag.

Herbruikbare bekers nemen meer plaats in dan wegwerpbekers. Voorzie voldoende opslagruimte. Herbruikbare bekers die eenmalig worden gebruikt op het evenement en dus niet worden gewassen op het terrein, vereisen 6 tot 25 keer meer plaats backstage dan wegwerpbekers. Wanneer de bekers wel ter plekke worden afgewassen, zal er 2 tot 6 keer meer plaats nodig zijn. Tot 8000 in elkaar gestapelde herbruikbare bekers passen op één europallet (80x120 cm).

Bron: www.groeneventscan.be

OVAM

Het benodigde aantal herbruikbare bekers is sterk afhankelijk van het maximum aantal bezoekers dat je op één moment verwacht, alsook van hoeveel verschillende soorten bekers je wilt gebruiken.

Andere factoren, zoals het aantal tapinstallaties, de inzamelmethode, het aantal piekmomenten, het programma van het evenement en de weersverwachtingen spelen natuurlijk ook een rol bij het bepalen van het juiste aantal herbruikbare bekers.

In het ideale geval kijk je naar het drankverbruik van voorgaande jaren om het benodigde aantal herbruikbare bekers te bepalen.

Is het de eerste editie van je evenement? Voor een ‘snel’ evenement met hoog drankverbruik (bv. festival of fuif), voorzie je best minstens 7 bekers per verwachte bezoeker per dag, als er extern afgewassen wordt. Voor een ‘traag’ evenement is het veilig om minstens 2 à 3 bekers te voorzien per verwachte bezoeker per dag.

Bij het bestellen van bekers neem je een marge van 10 à 15%. Zo heb je zeker voldoende bekers in voorraad.

- Snel evenement: een evenement met een groot verbruik in drank en/of catering, waarbij het druk wordt aan de bar of eetstand. Voorbeelden: festival, fuif, carnaval, rockconcert.
Traag evenement: een evenement met een beperkt drankgebruik en catering, waardoor het niet vaak druk wordt aan de bar. Er is hoogstens één piekmoment, bijvoorbeeld tijdens een pauze. Voorbeelden: voetbalwedstrijd, loopwedstrijd, groot popconcert, voorstelling in cultuurcentrum.

Bron: ovam.vlaanderen.be

Een deel van deze informatie komt van ikorganiseer.be.
Neem daar zeker eens een kijkje voor meer informatie!

Contactinformatie

Gemeenteplein 2,
8790 Waregem

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief en wees up-to-date met alles wat jeugdig is in Waregem!

Volg ons op: